Тази седмица от Google отправиха ясен сигнал, че всячески се опитват да измислят начини да накарат потребителите на Android да ползват смартфоните си възможно най-малко.

Компанията пусна цял набор от нови приложения, част от Digital Wellbeing платформата, всяко от които по свой собствен начин се опитва да ни отлепи от смартфона или да ни накара да се чувстваме гузно заради нездравословните си навици.

Едно от тях е Unlock Clock - семпло на пръв поглед приложение, което превръща екрана на телефона ни в брояч, отмерващ колко пъти на ден отключваме устройството си.

Снимка 449465

Източник: Google

We Flip пък е приложение за семейства и групи приятели, които са готови задружно да ограничат времето пред екрана, като едновременно поставя телефоните на всички в групата в Do Not Disturb режим.

Desert Island е името на третото от новите приложения на Google, което ни позволява да изолираме всички разсейващи програми, без да е нужно да ги трием, и да оставим в телефона си само онези, от които на истина имаме нужда.

Morph е малко по-усъвършенстван вариант на Desert Island и ни дава възможност да съставим график, в който определени приложения биват изолирани за определени части от денонощието.