Толкова месеци се говореше за тях, а ето че вече са тук - новите AirPods Pro слушалки на Apple (които имат всичко, което липсваше от стандартните AirPods).

А AirPods Pro ни грабват веднага - с променения си дизайн и с по-компактна форма, които правят слушалките по-незабележими и по-стабилни от предходните модели.

Частта, която влиза в ухото, вече е със силиконов накрайник, като от Apple предлагат общо три размера, от които да избираме.

Снимка 450115

Източник: Apple

Всяка от слушалките е оборудвана със специален отвор, който регулира налягането в ушния канал, така че плътно прилепващият силикон да не създава неприятно усещане.

Една от големите новости при AirPods Pro e наличието на технология за изолиране на страничните шумове, която разчита на два микрофона, за да отделя максимално ефективно излишните звуци.

Снимка 450118

Източник: Apple

От Apple обаче са добавили и Transparency Mode, с който можем да запазим потока на определени звуци, за да избегнем нелепи или опасни ситуации, когато сме навън.

Така например слушалките могат да допускат шум от трафик, ако караме колело, или пък да ни позволяват да чуваме съобщения за полета ни, когато чакаме в някое летище.

Снимка 450116

Източник: Apple

Adaptive EQ технологията пък автоматично настройва ниските и средните честоти на звука от слушалките, като ги адаптира специално за формата на нашето ухо.

AirPods Pro разполагат с H1 чипа, който видяхме в последните Beats модели, интегрират със със Siri и предлагат Audio Sharing.

Снимка 450117

Източник: Apple

Променената форма е отразена и в променена кутийка за съхранение и зареждане, която е по-компактна от тази на предходните AirPods и може да добави до 24 часа живот на батерията в AirPods Pro.

Самата тя издържа на около пет часа музика и около четири часа и половина, ако шумоизолиращата технология е включена.

Както можем да очакваме от Pro модел на Apple, новите слушалки са по-скъпи от старите и струват 250 долара.