Оставяме настрана сериозните предразсъдъци, че единствената причина, поради която една млада жена ще започне връзка с по-възрастен мъж, се крие в банковата му сметка. Имаме предвид онзи момент, в който наистина срещаш неостаряващ и много привлекателен господин, който те привлича като магнит, макар да си наясно, че е значително по-голям от теб.

Може би не е толкова типично за всяка жена да изживее поне едно такова омагьосване. Или пък, напротив, може да е задължително да преминеш и през тези чувства. Но истината е, че рядко подобна връзка е много сполучлива, пише beu.bg. По-често може да се превърне в истинско бедствие. Но винаги, винаги има ценни уроци, които могат да се научат.

Да припомним, че само преди седмица-две предаването на Мартин Карбовски бистри подобни истории - връзки на момичета около 20-те с мъже, които са по-големи от тях с цели 40 лета.

Възрастта наистина е само число

На колко си години в действителност може да няма нищо общо с начина ти на живот. С този човек може да имате и 25 години разлика и пак да имате много общо помежду си - професия, интереси и едни и същи философски виждания. Той може и да е на 50, а вие на 20+, но да не се държи като 50-годишен. Въпросът е как се чувства.

Снимка 264134

И възрастта може да е секси

Възрастта идва с мъдрост. Мъж на толкова години може да бъде самоуверен, успешен и да се чувства удобно със себе си - разликата с 20-годишните неуверени и обсебващи младежи е огромна.

Неприятната истина е, че остаряващият мъж ще е сбръчкан дори на неподозирани от една млада жена места. И може би физическото привличане няма да бъде така силно. Но има едно нещо, наречено химия, което надделява. За него младата жена ще е сбъдната фантазия, а да си нечия сбъдната фантазия може да подейства като афродизиак.

Един голям бонус - няма да го видите да заглежда друга жена, защото този мъж е постигнал, каквото е искал, има млада жена и е напълно задоволен, но преди всичко, защото на тази възраст се е научил да уважава противоположния пол.

Снимка 233737

Източник: GettyImages

Времето е всичко

Да, колкото и да сте хлътнали по възрастния господин, в някакъв момент около вас ще се завихри черна дупка. Защото, макар и да сте намерили много общи неща, вие се намирате в коренно различни етапи от живота си. Едно момиче на 20 и няколко ще иска дете, може би не днес или утре, но след 10-ина години със сигурност. Една жена на 30+ също ще поиска дете. Тогава обаче мъжът, прехвърлил 50, вече няма да е склонен да отглежда дете. В това отношения с него нямате бъдеще.

Ще ви постави в устата на всички

За съжаление хората са такива. Те бързат да осъдят. Единици са тези, които са развили себе си до степен да знаят, че да съдиш хората ти отнема, не те прави по-добър. Така че просто задължително е да чуете коментари, че сте с този мъж по финансови причини, че сте луда, какво намирате в него и един куп подобни. Нищо чудно да ви се появят първите бръчки от бесните нападки, с които ще се сблъскате. Не може да обясните на тесногръдите хора, че наистина сте се влюбили.

Снимка 264135

И най-важният урок: възрастният мъж продължава да остарява

Може и в момента да се залъжете по привлекателния мъж с посребрели коси, може и в момента да е си е "много апетитно парче". Но истината е, че една толкова голяма разлика във възрастта няма да доведе до нищо хубаво - защото той няма да остане на 50, ще продължава да остарява. Да, и вашите годинки ще се трупат, но ще все още ще бъдете във възраст за излизания, срещи с приятели и екстремни забавления, докато той ще бъде....старец. Горчивата истина.