Италианският фармацевт Алберико Леме е автор на диета, влизаща в остро противоречие с досегашните диети, съобщи италианското онлайн издание Affaritaliani.

„Хранителната философия" на доктор Леме препоръчва за отслабване яденето на шоколад и мазнини,  а строго забранява консумирането на зеленчуци и мляко. С този хранителен режим Леме гарантира на следващите диетата му отслабване с 10 кг. за месец.

Леме има и собствена „Академия за отслабване", в която приема кандидати само след специални тестове. Сред отслабналите по неговия метод са и звезди от италианския шоубизнес - Симона Тали, Мануела Аркури, дизайнерът Стефано Габана, многобройни телевизионни журналисти.

„В качеството си на фармацевт съм в състояние да оценя биохимическия ефект на храните. Другите диетолози пък оценяват преди всичко количеството и килокалориите, а това няма нищо общо с храненето. Шоколадът, противно на това, което се мисли за него, не съдържа калории. Мнозина ме атакуват, тъй като правя на пух и на прах бизнес за милиарди, а освен това карам хората да отслабват чрез храни, които могат да се намерят в супермаркетите, а не в специализираните за отслабване магазини", казва Леме.

Според Леме в храните, от които се пълнее, влизат доматите, млякото, салатите, оцетът, солта, морковите. Достатъчно е да се консумират и 5 грама от тези продукти, за да се произведе половин кило мазнини в тялото, твърди Леме.

Според него не се пълнее от олиото, маслото и мазнините.

Синтезът на холестерола се активира от инсулина и като следствие на биохимически процеси онзи, който се храни с домати и с плодове, регистрира покачване на холестерола. Солта увеличава абсорбирането на глюкозата в червата, затова за диабетиците солта е много по-опасна от захарта, твърди Леме.

Самият Леме е експериментирал върху себе си отслабването по неговия метод. В рамките на 20 дни е отслабнал с 12 кг.

prontosofia.com