Ако евентуално новините за Facebook и изявите на СЕО-то на платформата не са ни достатъчни, вече ще можем да разчитаме и на подкаст от самия Зукъбърг.

Вчера Facebook пусна линк към първите два епизода на Tech & Society with Mark Zuckerberg (технологии и общество с Марк Зукърбърг - от англ.), които представляват записи на високопарни дискусии между Зук и други изявени личности.

Първият епизод е с Джонатан Зитран - професор по право в Харвард, с когото Марк обсъжда бъдещето на аугментираната реалност и етиката в социалната мрежа. Самият Зитран е сред хората, които работят по въвеждането на нови регулации за платформи като Facebook, Twitter и Instagram.

Facebook, Марк Зукърбърг и как ще се промени социалната мрежа

В какво ще превърне Facebook Марк Зукърбърг

Спасителен план

Гостът във втория епизод е Матиас Допфнер - СЕО на медийния гигант Axel Springer, с когото Зук разисква въпроси около връзката на журналистиката с технологиите и проблемите с фалшивите новини. Важно е да споменем, че Допфнер преди време бе изразил мнение, че Facebook не може да отговаря за съдържанието, което се публикува в мрежата.

Според някои интернет потребители, подкастът е поредният опит на Марк Зукърбърг да се покаже в ролята на загрижен и етичен шеф, чиято основна цел е благоденствието на потребителите на платформата му.

Новогодишното писмо на Зукърбърг - още от същото

Новогодишното писмо на Зукърбърг - още от същото

Извиненията и обясненията продължават, но вече светът е друг