Мария Шарапова официално представи автобиографията си "Unstoppable: My Life So Far" ("Неудържимата: Животът ми дотук").

В книгата рускинята разказва за живота в тениса, за голямото съперничество със Серина Уилямс, за наказанието за употреба на допинг и споделя интимни неща за Григор Димитров, както и за другата си по-сериозна връзка - тази със словенския баскетболист Саша Вуячич. "Unstoppable: My Life So Far" ще излезе у нас през ноември.

Снимка 310255

Източник: GettyImages

За тениса

"Когато парите започнаха да идват... научих нещо. Сякаш изведнъж бях проумяла истината за света. За първи път разбрах за какво е всичко. Тенисът беше спорт, но не беше само спорт. Той беше страст, но не беше само страст. Той беше бизнес. Той беше пари. Той беше стабилност за семейството ми. Вече го бях разбрала. Може би ще си помислите, че това ме е разстроило или объркало, но стана точно обратното. Най-накрая осъзнах защо правя това. Най-накрая разбрах какви са залозите. Най-накрая всичко придоби смисъл. От този момент насетне задачата ми стана пределно ясна - просто излизай и побеждавай", казва Шарапова.

Снимка 291656

За Григор

"Той има толкова голям потенциал. Може да прави невероятни неща с тялото си. Това е дар, но също и проклятие. Защото той не иска просто да спечели, иска да го направи по красив начин. Ако прави нещо, иска да е перфектно, или въобще не го иска. При него е: "Или ще е незабравимо, или въобще не трябва да го има. Може би затова не можа да разкрие напълно огромния си потенциал."

Снимка 228035

За Серина Уилямс

Оказва, се че американката мрази рускинята от финала на "Уимбълдън" през 2004 г. Тогава 17-годишната Шарапова изненадващо спечели първата среща помежду им и попречи на Уилямс да защити титлата си.

"Това, което чух, когато влязох (в съблекалнята) и започнах да се преобличам, беше Серина, която ридаеше."Мисля, че тя ме мрази, защото съм ѝ отнела нещо, което смяташе, че ѝ принадлежи. Но най-вече смятам, че ме мрази, защото я чух да плаче. Никога не ми прости за това."

Снимка 227097

Източник: GettyImages

За приятелството на корта

"Толкова много пъти виждаш две тенисистки в съблекалнята, две момичета, които просто си приказват все едно са най-добри приятелки... А после - няколко часа по-късно, едната играе мач, а другата е в съблекалнята и гледа мача по телевизията и изглежда доволна, когато приятелката ѝ загуби точка. Така стоят нещата всъщност."

Снимка 290923

Източник: GettyImages

За допинга

Шарапова споделя, че взела меладоний, защото е искала да играе по-силно. "Ще играя докато не ми изгорят ракетите, докато не ме спрат!". И искам да ги видя как се опитват да го направят!", зарича се Мария Шарапова - Неудържимата!