Преди няколко дни стартира най-голямата колаборация между създатели на съдържание в YouTube, чиято цел е да се засадят 20 милиона дървета в следващите две години.

MrBeast, #TeamTrees, YouTube и как се засаждат 20 милиона дървета

YouTube спасява планетата

Над 600 влогъри засаждат 20 милиона дървета

За да наберат средства за реализирането на проекта, от #Teamtrees приканват всеки, който има възможност и желание, да дари пари, като всеки дарен долар се равнява на едно засадено дърво.

Само за няколко дни кампанията успя да набере дарения от над 10 милиона, като най-голяма заслуга за събралата се сума засега има не кой да е, а самият Илон Мъск.

Под пост в Twitter на Маркъс Браунли - един от най-големите ютюбъри и участник в #Teamtrees, Илон Мъск обеща, че ще допринесе с един милион дървета и дори смени името си в Twitter на "Treelon" в знак на подкрепа.

Решението на Мъск предизвика закачки в мрежата, след като само преди няколко дни самият той разкри, че не разполага с много пари за харчене, нито пък има имоти, които лесно да ликвидира.

Може би за човек като него това означава, че просто не разполага с милиарди в кеш, но пък може с лека ръка да се раздели с един милион долара. А и каузата е хубава.