Над 600 от собствениците на едни от най-гледаните канали в YouTube обединяват усилия, за да ни покажат, че видео платформата далеч не се ограничава до клипчета с котки и инфантилни реакции.

Преди няколко дни Джими Доналдсън, по-известен като MrBeast, стартира най-голямата колаборация в историята на YouTube, приобщавайки огромен брой свои колеги към една наистина страхотна кауза.

От пролетта на 2020 г. до края на 2022 г. MrBeast и останалите участници в проекта възнамеряват да засадят 20 милиона дървета.

Снимка 449965

Източник: Instagram / MrBeast

Сред хората в свитата на Доналдсън са имена като PewDiePie, Ninja, Маркес Браунли, Marshmello, Jacksepticeye и още стотици големи имена в YouTube.

Всички те апелират към последователите си да дарят по някой друг долар за каузата в специално създаден за целта сайт, като идеята им е да съберат 20 милиона долара до края на тази година.

Само за няколко дни даренията в сайта вече надминават пет милиона долара, а много от инфлуенсърите от #TeamTrees качиха агитационни видеа в каналите си.

В това видео на самия MrBeast пък виждаме как се засаждат първите 300 дървета.

MrBeast и приятелите му си партнират с фондацията Arbor Day, които пък от своя страна са се заели със засаждането на 100 милиона дървета до края на 2022 г.

Колко дървета ще преборят глобалното затопляне

Колко дървета ще преборят глобалното затопляне

Ново изследване дава надежда

Би било наистина готино, ако инициативата на ютюбърите се превърне в глобално предизвикателство в социалните медии и не виждаме причина това да не се случи.