В неделя, 1 декември, някои лондончани са били привикани към входните си врати от почукване от самия Хю Грант, пише Business Insider.

Също както в "Наистина любов", актьорът е решил да направи обиколка по кварталите на Лондон, но този път не е търсел любимата си Натали.

Като виден противник на политиката на министър-председателя Борис Джонсън, Грант се е заел сам да агитира хората да гласуват за опозицията на предстоящите на 12 декември избори.

Грант признава, че никога не е бил поддръжник на лейбъристите във Великобритания, но в случая не може да се съгласи с действията на консерваторите, предвождани от Джонсън.

Основният проблем за актьора е нестихващата амбиция на министър-председателя да осъществи излизането на Великобритания от ЕС - решение, което според Грант би било пагубно за цялата нация.

Доколко посещенията на Хю Грант са били ефективни е спорен въпрос, но пък веднага се превърнаха в повод за позитивни коментари в мрежите и паралели с коледния филм от 2003 г.

В "Наистина любов" Грант играеше ролята на романтичен, но решителен министър-председател, а някои потребители в интернет подхвърлиха, че той е "най-добрият фалшив министър-председател, който Великобритания някога е имала".