Приказките за космически туризъм и други извънземни авантюри може би са просто заучени фрази, които силните на деня ползват, за да не ни казват цялата истина за бъдещето, което ни очаква.

Джеф Безос, Blue Origin и визията на милиардера за живота в Космоса

Безос показа как ще живеем в Космоса

Прекалено е хубаво, за да е истина

Джеф Безос, който, също като Илон Мъск, налива милиарди в разработката на космически апарати и станции, наскоро съобщи, че космосът е алтернативата ни предвид разпадащата се планета.

Милиардерът даде интервю за CBS News в което разкри, че човеците "разрушават планетата" и това е причината за агресивните му инвестиции в посока космос.

"Ние, хората, трябва да отидем в космоса, ако искаме да цивилизацията ни да продължи да съществува", каза Безос.

Джеф Безос и луноходът му Blue Moon

Източник: GettyImages

Джеф Безос и луноходът му Blue Moon

Той не смята, че Земята ще стане негодна за обитаване от вида ни, но вярва, че космосът трябва да бъде използван като помощен инструмент в запазването на живота тук.

Идеята му е да създаде условия за изнасяне на някои индустрии, които са най-вредни за околната среда на Земята, в космоса.

По думите му, след немного време, това ще е по-евтин и устойчив вариант за производството на микропроцесори например.

Джеф Безос, Blue Origin и как милиардерът вижда Космоса след години

Как Джеф Безос ще превземе Космоса

Доста смели мечти

Безос казва, че планетата ни ще бъде превърната в "жилищна зона", а тежката индустрия ще се осъществява в орбита.

В същото време обаче милиардерът не пропусна да отчете, че хората ще могат свободно да вземат решение дали искат да останат тук, или да се изместят в космоса, защото условията там също ще са доста добри.

Дори не можем да си представим какво се случва в главата на Безос, но подмятането за рушащата се планета никак не ни изглежда като безобидна констатация. Дали пък той и Мъск знаят нещо, което ние, не-милиардерите, не знаем?