Пикантните новини около Анджелина Джоли и Брад Пит никога не свършват. Според изданието "Life and Style" двамата имат сериозни пропуски по отношение на отглеждането на децата си. И по-специално в отношението към дъщеря си Шайло.

"Когато ги засякохме в Париж в края на февруари, изглеждаше все едно са осиновили още едно дете - момченце. А те бяха заедно с биологичната си дъщеря. Изключително странно е, защото преди тя беше с дълга руса коса, облечена в светни дрешки и приличаше на истинска малка принцеса.

Когато я видяхме сега, тя беше с по-къса коса от Брад, не ни стана ясно точно какво носи, защото освен, че й бяха големи, дрешките бяха мъжки. Шайло приличаше повече на момче, отколкото на момиче.".

По мнението на стилистката на VH1 Алана Келен пък, това не е нормално, защото изглежда, че малката износва дрешките на братята си:

"Това би било съвсем обичайно, ако се отнасяше за момичешки неща като роклички или обувки. Но да я обличат като момче никак не е добре не само за външния вид на детето, но и за неговата идентичност.

Тя е още прекалено малка, за да осъзнае, че е момиче и ако родителите не се постараят да й покажат кои неща са нормални за пола й, и кои не, то е напълно възможно тя да започне да се възприема като братята си".

Самият Брад Пит сподели пред Опра Уинфри, че Шайло не се държи като момиченце и никой от семейството не намира това за странно:

"Тя обича да си играе с играчките на братята си, няма абсолютно никакъв интерес към кукли, както всъщност би трябвало да е.

Освен това името й е странно и за по-лесно, вместо да й викаме нещо от типа на Ши, се обръщаме към нея с простото име Джон".