Почитатели  на Майкъл Джексън чакат с дни в центъра на Лос Анджелис, за да се сдобият с билети за премиерата на филма за него.

Продукцията ще включва репетициите за серията от концерти в Лондон, които бяха осуетени от внезапната смърт на Краля на попа, предаде АФП.

Около 300 души са се наредили още в събота сутрин на опашка пред "Nokia Theatre", където в полунощ трябва да започне продажбата на билети за премиерния показ на "This Is It".

"Не спим, будни сме по цяла нощ", заявява Летисия Мартин, заела местенце близо до началото на опашката.

26-годишната медицинска работничка е прекарала изминалата нощ в разучаване на танцови стъпки от знаковата песен на Джексън "Thriller" от костюмирани зомбита, развличащи наредилите се за билети. Някои фенове се сгушват в спални чували право на паважа, други дремят на сгъваеми столчета.

"Като едно голямо семейство сме", казва Мартин, оглеждайки импровизирания лагер. Управата на театъра, очаквайки навалица, е използвала метални заграждения за осем реда, три от които са празни, оставяйки място за танцуване за група, напомняща малко племе от бежанци на поп музиката.

Феновете на Джако са нетърпеливи да грабнат в ръцете си някой от първите 500 билета, които според промоутърите на филма са в памет на планираната серия от концерти "This Is It" в Лондон.

За някои очакването тук, за да получат къс от историята на поп-музиката в стила на Джексън като билетите е нещо, което обществените тоалетни, отсъствието от работа и липсата на сън си заслужават.

Около 3 000 билета се пускат в продажба в първите минути на неделята за премиерата на 27 октомври в Лос Анджелис на филма за подготовката на неосъществените концерти на поп идола.