Хакерът, който разби "облак" за съхранение на информация в мрежата и източи разголени снимки на Дженифър Лорънс, Кирстен Дънст, Кейт Ъптън и др. отива в затвора.

Случаят е от 2014 година, когато снимките на Лорънс, Йохансон и др., най-вероятно са откраднати от услугата iCloud, се появиха за първи път. Потребителят, качил пикантните фотоси в анонимен форум, обеща на потребителите да продаде още много други откровени материали срещу биткойни.

Малко след това в мрежата се появи и списък на знаменитостите, чиито интимни снимки са се оказали в ръцете на хакерите. В него фигурираха около 100 имена на модели, певици, актриси. Сред тях са Селена Гомес, Кандис Суенопол, Аврил Лавин. Хакерите дори твърдяха, че разполагат с видео, на което Дженифър прави фелацио. 

Снимка 260286

За скандала е осъден мъж от щата Илинойс, САЩ. Той ще излежи 9 месеца във федерален затвор поради кражбата на лични снимки и видеоклипове на известни личности от техните електорнни пощи и частни онлайн пространства за съхранение на данни.

Призналият се за виновен Едуард Маджеркзък ще започне да излежава своята присъда от 27 февруари тази година. Той бе обвинен в предумишлено престъпление, свързано с хакерски атаки.