Все по-често чуваме жени около нас да се оплакват, че не са останали свестни мъже. Колкото приятели и познати имаме, които са щастливи в любовта, толкова са и тези, които все не успяват да я намерят. Разбира се, всяка монета си има две страни и за всеки проблем - двама виновни.

Да погледнем ситуацията от мъжката страна. Прекалено е крайно и неточно да заключим, че всички мъже са еднакви и никой не иска сериозно обвързване. Просто понякога в главите им светват едни сигнални лампички, които ги карат да се отдръпнат, когато любовната игра загрубее. Тях обобщават от Your Tango, на базата на изследване в Reddit.

Снимка 351167

Източник: iStock

По-добре за всички

Понякога нашето отношение няма нищо общо с решението на половинката ни да скъсаме. Дори напротив - той ни мисли доброто и знае, че не е способен да ни го даде. Ако вижда, че не сме щастливи или че работата му идва в повече и няма време за нас, то трябва и ние да се замислим дали не ни прави услуга.

Проблеми, проблеми

Има една приказка, че с мъжа трябва да се чувстваме щастливи, защото нещастни можем да си бъдем и сами. Същото важи и в обратната посока. Ако връзката допринася в живота му единствено с безкрайни скандали, стрес и нерви, няма нищо странно някой да иска да сложи край. Особено в днешното ежедневие, пълно с финансови затруднения и ядове в офиса.

Снимка 351168

Източник: iStock

Единствената

Има мъже, които са непоправими романтици и прекарват живота си в очакване на истинската жена. В това няма нищо лошо, разбира се. Но междувременно запълват времето си с неангажиращи връзки, било то заради секс или просто някакво привличане. Но те са категорични, че за подобни отношения не си заслужава да се хвърлят особено усилия.

Истината

Изненадващо или не, именно тя се превръща в препъникамъче на много връзки. Никой не обича да бъде лъган, особено мъж с достойнство. И когато получава лъжа след лъжа, това няма как да не го принуди на крайни действия.

Лесно и просто

За някои мъже една сериозна връзка изглежда просто като сериозна пречка в живота. От една страна, е съобразяването с нечии чужди желания и невъзможността да правят каквото искат - някои ценят свободата повече от любовта и това е тяхното право на личен избор.

Снимка 351169

Източник: iStock

От друга страна, има го и финансовият аспект. Колкото и странно да звучи фразата "нямам пари за гадже", някои разсъждават точно така.

Самооценката

Мъжете, които отделят прекалено голямо внимание на външния си вид, често също се отказват от дълги връзки. Причината е, че идеята един ден да бъдат стари, грозни и плешиви - и затова половинката им да ги изостави, никак не им харесва. Дори този сценарий да е само в главите им.

Самодостатъчност

Наистина има хора на този свят, които смятат, че имат всичко и са доволни от живота си, дори в него да няма любов. Тогава защо да поправят нещо, което не е повредено?!

Пролетно освежаване на връзката

Пролетно освежаване на връзката

И любовта има нужда от поддръжка

Опит

Тук отново има два аспекта. Ако мъжът има горчив опит с няколко дълги и нещастни връзки, напълно логично е да не иска пак да бъде главно действащо лице в подобен сценарий. А ако досега не е имал подобни отношения, това също ще го накара да се отдръпне, както човек бяга от неизвестното и го приема с недоверие.