След като и Starbucks, и MacDonalds взеха решението да спрат да предлагат пластмасови сламки или да ги заменят с хартиени, май е време да се замислим с какво да допринесем и ние. И то не само като потребители на тези вериги, но и всеки ден, вкъщи и навсякъде.

В интернет, а и във все повече магазини, ще намерим много алтернативи на пластмасовите сламки, с които да станем и ние част от кампанията #stopsucking.

Хартия

Хартиените сламки също са за еднократна употреба, но се разграждат много по-бързо - между 30 и 60 дни. В Amazon например имаме голям избор от цветове и бройки, а и цената не е никак висока. Със сигурност ще изненадаме приятно гостите си, а ресторантите и баровете също е време да вземат пример.

Стъкло

Стъклена чаша, стъклена сламка - какво по-логично от това. Прави или с чупка. прозрачни или цветни. Избираме, поръчваме и получаваме в комплект със специална четчица, с която да ги почистваме след всяка употреба. Единствен недостатък - все пак са от стъкло, можем да ги счупим.

Метал

Тук вече нагазваме все по-надълбоко в нестандартните решения. Amazon отново ни предлага огромен избор от марки и цветове, за да си изберем най-готините и с кеф да си пием коктейла. Ние май се влюбихме в тези, шарените.

Силикон

Какво ли няма от силикон, та за едни сламки ли ще се учудваме. Изглеждат като от комплект за Барби и определено грабват вниманието с ярките си цветове. А после, знаем вече - мием, прибираме и до следващия коктейл.

Малките стъпки във войната с пластмасата

Малките стъпки във войната с пластмасата

Starbucks, McDonald's и още

Бамбук

Също са за многократна употреба. Да, кафяви са и може да ни се струват малко скучни, но поне са 100% естествени. Май само коалите не харесват тази идея.