Предстоящите зимни Олимпийски игри ще се проведат от 9 до 25 февруари 2018 г. в ПьонгЧанг, Южна Корея. Малко повече от две седмици преди старта на олимпиадата да разгледаме логото на тазгодишните игри и заложеното в него послание.

Където земята среща небето

Дизайнът на логото на Олимпийските игри има своите корени в корейската азбука (Hangul). То се състои от двата елемента, всеки от които съответства на двете срички в думата "ПьонгЧанг". Разбира се, логото е свързано с и източната философска традиция - с небето, със земята и със свързващата хармонията между хората.

Първият компонент в емблемата, наподобяващ квадрат с несвързани страни, съдържа в себе си три елемента: земята (линията в основата на квадрата), небето (успоредната на основата линия) и хората (двете вертикални линии). Той е и "пьонг" от ПьонгЧанг.

В същото време логото символизира и мястото, където спортистите от цял свят идват, за да се включат в Олимпийските игри. Страните на квадрата не са затворени, защото по този начин се демонстрира гостоприемството на корейците.

Вторият компонент на логото, носещ в себе си алюзията за снежинка, символизира снега и леда, но изобразява и звездните изпълнения на спортистите, дошли тук от цял свят. Той е и "чанг" от ПионгЧанг.

В логото се съдържат петте традиционни корейски цвята: черно, синьо, зелено, жълто, червено - същите като тези в олимпийското знаме.