Любовта е страхотно нещо. Най-вече когато е споделена. Между двама души. А защо не и между трима. Или пък четирима? Да поставяме граници на чувствата е глупаво, нали?! А моногамията определено не е единственият възможен сценарий за една връзка.

Според нови изследвания по темата, полигамията се превръща във все по-често срещано явление. А каква е причината за това? Все повече хора не искат да се разделят със свободата си в името на любовта и стигат до взаимното съгласие да не се ограничават да обичат само един друг.

При моногамията да си легнеш с трети човек е равно на изневяра, която се заклеймява най-жестоко от обществото. А ако сме част от полигамна връзка си спестяваме тези драми и животът ни е една идея по-розов. Стига да сме достатъчно широкоскроени, разбира се.

Снимка 395065

Източник: iStock

Освен това, според учените, хората в полигамна връзка са по-склонни да правят безопасен секс от тези, които имат само един официален партньор, но им се случва да залитат от правия път. Те също така се смятат за по-общителни и по-склонни да създават връзки - не само любовни, но и приятелски, пише BBC.

Според изследванията, хората във връзка с повече от един човек са също толкова удовлетворени от нея, колкото и тези, които са моногамни, понякога дори и малко повече.

Сексът, зимата и връзката между тях

Защо да правим повече секс през зимата

Добра идея за тази и всяка друга вечер

Разбира се, полигамията не е за всеки. И ако не се чувстваме готови за подобен тип връзка, няма нищо лошо в това.