Все по-често попадаме на обяви, в които от нас не се изисква почти нищо (или поне на пръв поглед е така), а в замяна се предлага примамливо заплащане. Като започнем от дегустатори на шоколади и бири, преминем през тестващи матраци и оценяващи най-скъпите хотели и полети и стигнем до... участници в съвместен проект на NASA и ESA.

Vibrant Vegan Co. и как да получаваме заплата, за да обикаляме света и да пробваме различна храна

Как да обикаляме света, да ядем на корем и да ни плащат

Една английска компания предоставя тази възможност

Не, американската космическа агенция няма да ни изстреля пробно в Космоса, но ще участваме в експеримент, който ще даде допълнителна информация в полза на следващи мисии извън орбита.

Снимка 414924

Източник: iStock

Това, което се изисква от нас, е да лежим и да гледаме телевизия в продължение на два месеца. Това "действие" обаче не се извършва на обикновено легло, а в специален симулатор, целта на който е да тества ефекта на изкуствено създадена гравитация върху човешкото тяло.

Експериментът изглежда доста прост, но всъщност въобще не е. Най-малкото защото трябва да изпълняваме всичко в легнало положение, дори ходенето до тоалетна.

Снимка 414920

Източник: Facebook / ESA - European Space Agency

Освен на безтегловност, двете дузини участници в експеримента ще са подложени на космическа радиация, изолация и пространствени ограничения. Очаква се като ефект да се прояви и отслабване на мускулите на краката и изтръпване на крайниците, защото те са поставени под известен наклон.

Илон Мъск и NASA - какви проблеми си навлече заради една цигара

Как Мъск разгневи NASA

NASA започва проверки на SpaceX и Boeing

По всички тези причини и заплащането за участие не е никак малко - 18 500 долара. Изискването към кандидатите е да са между 24 и 55 години, да са напълно здрави и да говорят немски. Експериментът ще се проведе в град Кьолн, Германия.