Ако не може да спрете да плачете, докато кълцате лук (като повечето хора), тогава имаме добри новини.

Вече съществува по-сладка, по-хрупкава, по-малка версия на типичния лук - резултат от кръстосване на няколко сорта натурален лук, което означава, че няма генетична модификация.

We tried out Sunions, the first tearless onions, to see if they work. @lindsaygholmes @juliabruc @realgirlproject

Публикация, споделена от HuffPost Taste (@huffposttaste) на

Причината, поради която плачем, когато нарязваме лука, е в съдържащите се в него летливи съединения, познати като алил пропил дисулфид. Точно те реагират с воднистата течност в очите ни, образувайки сярна киселина - основната причина за сълзи в очите, като противодействие, за да се намали дразненето.

Снимка 333271

Източник: iStock

Bayer, компанията, която разработва новия лук, казва, че за разлика от конвенционалния лук, чиито летливи съединения се увеличават, докато се съхраняват, летливите съединения на новия продукт, намаляват с течение на времето. Така те губят ефекта, предизвикващ сълзите.

За момента лукът без сълзи е на разположение само в Невада и Вашингтон, където се отглежда, но да се надяваме, че ще достигне и до европейския пазар.

Бабини деветини, влогърки и рецепти за здрава коса

Бабини деветини, влогърки и рецепти за здрава коса

Без шампоани и медикаменти