През 1989 г. японецът Масафуми Нагазаки решава да напусне работата си в развлекателната индустрия и да заживее съвсем сам на остров, на който няма дори питейна вода.

Само година след "пенсионирането" му на широкия един километър остров Сотобанари, тайфун отнася дрехите му и Масафуми прекарва останалите 28 години чисто гол.

Снимка 375897

Източник: Docastaway - Desert Island Experiences

Впоследствие голотата му се превръща в избор, въпреки че може да си позволи дрехи, благодарение на средствата, които семейството му му осигурява за храна и питейна вода от островите наблизо.

През годините японецът се е хранил основно с оризови кексчета и се е къпал с вода, събрана от дъждовете.

"Не искам да правя това, което обществото ми налага, но пък следвам правилата на природата", казва отшелникът.

Снимка 375899

Източник: YouTube / Docastaway - Desert Island Experiences

Решението на Масафуми да напусне цивилизацията е било съвсем съзнателно и провокирано от желание да живее в контакт с природата, далеч от суетите на модерния свят.

Въпреки това наскоро японецът е бил принуден да изостави острова и да заживее в държавен приют с претекст, че изглежда болнав и слаб - решение, заради което той доста страда.

"Да намериш място за смъртта си е много важно нещо и бях решил, че островът е моето място", споделя Масафуми.

Снимка 375898

Източник: YouTube / Docastaway - Desert Island Experiences

Въпреки годините в липси, възрастният мъж е запазил разсъдъка си и е в добро здраве. С това обаче не е съгласно месното правителство, което инициира преместването му от Сотобанари, заради безобидна настинка, която Масафуми бил хванал.