Да, до Коледа има още месец и половина. Но празничната украса вече е навсякъде около нас, дочуваме коледни песни и все по-често се замисляме какво ще подарим на близките си. А само като си помислим каква лудница ще настане по магазините съвсем скоро, май ранното пазаруване звучи като добра идея.

Разбира се, по Коледа намаленията са доста примамливи и можем да намерим много от набелязаните дрехи и подаръци на по-ниска цена. Но именно червените етикети лесно ни подлъгват да купуваме повече, отколкото е необходимо. А и често намаленията са по-скоро лъжливи, отколкото истински изгодни.

В САЩ официалният старт на коледния шопинг се дава с традиционния Черен петък, който тази година е на 23 ноември. И така както припознахме деня на големите разпродажби като свой, започваме да си харесваме и идеята за подранило празнично пазаруване. Ето защо.

Снимка 389036

Източник: iStock

Подготовка

Да решаваме в последния момент какво ще подарим на най-близките си определено е голям стрес. Веднага щом ни осени някоя гениална идея, си я записваме и правим отрано списък на кой какво да подарим. 

Това, което можем да купим на по-изгодна цена дори месец преди Коледа, трябва веднага да влезе в списъка за покупки и да чака само подходящото опаковане непосредствено преди празниците.

Дори половината по подаръците да отметнем отрано, със сигурност ще усетим разликата от други години, когато сме оставяли всичко за последния момент.

Снимка 389034

Източник: iStock

Бюджет

Да отделим половината си декемврийска заплата за подаръци си е шок за портфейла, а и за нервната ни система. Затова ще е супер, ако успеем и този месец да отделим известна сума.

Трябва и предварително да знаем колко пари ще успеем да отделим за коледен шопинг, без това да повлияе пагубно на бюджета ни. Ако се притесняваме, че вече заделените пари могат да отидат не по предназначение, просто ги материализираме в подходящите покупки и готово.

Онлайн

Наистина е голямо удобство да правим куп покупки, докато не ставаме от дивана. Е, разочарования винаги има, затова трябва да си имаме едно наум. И да имаме и достатъчно време да върнем и заменим поръчания артикул.

Снимка 260841

Източник: iStock

Малките детайли

Ако искаме да бъдем оригинални и същевременно да не се разорим, ни трябва повече време за подготовка. Можем сами да направим подарък със сантиментална стойност на близък човек или просто да се поразровим в необятното интернет пространство и да намерим най-доброто попадение.

Дрехите, бързата мода и как шопингът унищожава планетата

Мръсните тайни на модната индустрия

Как модата убива всички нас

Много е неприятно, когато открием това, което искаме, но трябва да чакаме прекалено дълго за изработката или доставката му. Затова, рано пиле - чудни подаръци избира.