Остава по-малко от месец до Коледа и е време да украсим дома подобаващо за предстоящите празници. Доказано е, че елхата, играчките и всички други джунджурийки подобряват настроението. Така ще си гарантираме няколко седмици една идея по-розов живот.

Ако не сме фенове на идеята да се изсичат естествени елхи, а изкуствените също не са по вкуса ни, ето няколко по-нестандартни предложения, сред които вероятно ще открием своето. Изискват малко повече сръчност и креативност, но резултатът със сигурност ще си заслужава.

Елха от книги

За всички фенове на литературата и за всички, които имат много книги у дома, но не знаят какво да ги правят. 

Можем да експериментира с форма и размери, като книгите могат да се подредят както отворени, така и затворени. Добавяме няколко гирлянда и малко лампички (като внимаваме да не запалят хартията) и си спретваме "интелигентна" елха, която може да бъде от полза и след празниците.

Дървена елха

Елхата е дърво. А какво ще кажем за дърво от дърво? Звучи странно, но всъщност е супер готина идея. И готови предложения вече можем да намерим в много магазини. Затова не е необходимо да минаваме клас по дърводелство, за да имаме своята различна елха тази Коледа.

Снимка 391983

Източник: iStock

Различни размери, различни дизайни. Едни приличат повече на рафтчета, други - на традиционно празнично дръвче, а трети представляват просто няколко различни по дължина клона, които закачаме един под друг на стената.

Повечето дървени елхи ни дават възможност да ги украсим с играчки. Ако е празнично, да е празнично.

Елхичке, елхичке на стената

Една от основните причини да не искаме голяма елха у дома е, че заема прекалено много място. Алтернатива за малки пространства и нестандартни празнуващи е дръвче, което сами си сглобяваме на стената.

Можем да използваме много подръчни средства за целта - елхови клонки, хартиени елементи, снимки, гирлянди, лампички, дискове и каквото още ни дойде на ум.

Важното е да спазваме пирамидалната структура, всичко друго е въпрос на въображение.

Елха от хартия

Тук е нужно да сме бързи, смели и сръчни, за да постигнем желания резултат. Но ако имаме достатъчно нерви и време, а и не сме с две леви ръце, можем да си потърсим подробни указания как да сътворим някоя елха от хартия.

В повечето случаи тези дръвчета са малки, за да бъдат по-стабилни. Но са идеално решение за бюрото в офиса например. Само трябва да сме подготвени психически да обясняваме на всички колеги как сме сътворили тази необичайна елхичка.