Трудно е да си представим точно какво се случва зад вратите на някои китайски компании, които специализират в създаването на дизайнерски бебета или пък клонирането на маймуни и други животни.

В Китай създадоха първото “дизайнерско” бебе

В Китай създадоха първото “дизайнерско” бебе

Опасно е да си играем с природата

Факт е, че подобни практики се радват на одобрението на китайското правителство и сме сигурни, че тепърва ще чуваме за още по-странни, футуристични и почти етични постижения. 

Наскоро Reuters съобщи, че китайска компания на име Sinogene Biotechnology Company е клонирала полицейско куче и възнамерява да направи всичко възможно, за да подобри технологията си с цел масово производство. 

Става дума за не какво да е псе, а за "Шерлок Холмс на кучетата" - потомък на изключително добре обучено полицейско куче.

Клонираното кученце се казва Кунксун и в момента е само на 3 месеца. Гените му обаче ще му помогнат да се превърне в напълно ефективно полицейско куче с различни способности само след 7 месеца.

Идеята на Snogene е да скъси периода на обучение, който при обикновените кучета продължава около 5 години, като по този начин ще намали и разходите за обучение, които възлизат на около 75 000 долара за куче. 

Китай, петте клонирани маймуни и какво трябва да знаем за тях

Защо китайците клонират болни маймуни

Пет макака и тяхната съдба