Ежедневието на едни от най-заетите и богати мъже на света не минава и без домашните им любимци. Макар че вероятно често нямат толкова време за игри с тях, колкото им се иска, четириногите любимци ги чакат да се приберат вкъщи след поредния изморителен работен ден.

Собственикът на Tesla и Space X, основателят на Facebook и основателят на Microsoft имат кучета. В подкрепа на твърдението, че кучетата са по-умни от котките, мъжете, създали технологични гиганти, също имат своите най-добри приятели на четири лапи.

Снимка 366681

Източник: Facebook / Mark Zuckerberg

Марк Зукърбърг

Всичко при него е далеч от очакванията ни - кара евтина кола, облича се повече от скромно, кръщава малкото си, рошаво куче Beast (в превод - звяр).

На надали за някого е изненада, че домашният любимец на създателя на Facebook има собствена страница в социалната мрежа, както и солиден брой последователи - над 2 700 000.

Снимка 366678

Източник: Facebook / Beast

Звярът на Зукърбърг е от унгарската порода Пули. Отличава се с много дълга козина, която сякаш е разделена на малки плитки. С две думи - ходещ килим. Разбира се, Бийст често ходи на грууминг, за да изглежда добре на всички снимки в профила си.

Има си и свой 3D модел, който собственикът му вероятно си е направил, за да не му липсва в офиса. Кучето е пълноправен член на семейството на Марк и Присила и със сигурност много негови събратя искат да са на негово място.

Снимка 366680

Източник: Facebook / Beast

Илон Мъск

Предприемачът с големи мечти, за които планетата Земя е тясна, също има свой верен приятел на четири лапи, макар и от по-скоро, в сравнение със Зукърбърг, пише CNBC.

Преди малко повече от две години Мъск представи на своите последователи в социалните мрежи черно-белият Марвин. Името съвсем не е случайно - така се казва робот-андроид, който е герой в "Пътеводител на галактическия стопаджия".

Разбираемо е, че Мъск няма време и за домашен любимец, така че не можем да сме сигурни дали симпатичната болонка още обитава дома му. Но със сигурност в напрегнати моменти като този, в който производството на Tesla Model 3 не върви по план, милиардерът има нужда от верен приятел, макар и лаещ.

Бил Гейтс

Още един милиардер, който избира чета за свои домашни любимци. Орео и Нила са кръстени на марки бисквити. А мнозина последват примера на създателя на Microsoft и дават същите имена на своите четириноги.

Кучетата на Гейтс не са от някоя изключително скъпа и рядка порода, но той неведнъж е споделя, че много ги обича. Сигурни сме, че и те му отвръщат със същото.

Снимка 366683

Източник: Facebook / Bill Gates

Освен филантроп, милиардерът явно е голям любимец и на кучетата. Той дори представи последните си пет любими заглавия на книги с помощта на пет кучета.

Джеф Безос

За разлика от своите колеги, собственикът на Amazon Джеф Безос реши да заложи на нестандартен избор за домашен любимец. Всъщност, изборът му не е толкова странен за технологичното време в което живеем.

Кучето-робот на Безос, което разходи за първи път преди няколко месеца, може да му е повече от предано, но със сигурност не може да замени едно пухкаво и лаещо четириного.