Лятото е официално в разгара си и с него неминуемо идва похапването на повече пресни плодове, които чакаме цяла година.

Яденето на плодовете обаче е свързано с някои трудности, изразяващи се в тяхното нарязване. За щастие има няколко кухненски джаджи, които ще ни помогнат да не се мъчим, а само за няколко секунди да направим плодовете на парчета и да се наслаждаваме на хапването.

Резачка на диня със силиконови дръжки

Снимка 366500

Източник: Amazon

Твърдейки, че е "най-големият размер на пазара", тази огромна диня резачка е с диаметър 28 см и има безбройни приложения. Идеална е не само за големи кръгли плодове, като диня и пъпеш, но и за такива с по-малки размери, като портокали например.

От компанията, стояща зад производството на джаджата, също твърдят, че уредът без проблем реже пай, хляб и дори пица на идеално равни триъгълни парчета.

Резачка на ананаси

Снимка 366531

Източник: Amazon

Това е едно устройство, за което със сигурност сме копняли цял живот. С уникалната си цилиндрична основа, удобна ръкохватка и ножче на дъното, този инструмент има способността да изважда ствола на ананаса и да реже плода равномерно на парчета и то само за секунди. Спестяваме време и много усилия. 

Резачка на ябълка, манго, круши и други

Снимка 366532

Източник: Amazon

Този кухненски инструмент прилича много на резачката на диня, но просто е в по-малки размери. Уредът е достатъчно безопасен за децата и без проблем може да се мие в съдомиялна машина.

Всичко, което трябва да направим, е да сложим плода, да приложим натиск и да натиснем надолу, за да получим идеални резени.

Как да нарежем авокадо за няколко секунди

Как да нарежем авокадо за няколко секунди

Нова джаджа улеснява процеса и предотвратява нараняванията