Когато чуем сода бикарбонат, веднага се сещаме за тесто, набухване и тестени изделия. Но белият прах, който може да си купим от всеки магазин на нищожна цена, има много повече предназначения от познатите ни в кухнята.

Спрей от вода и сода бикарбонат може напълно ефективно да замени дезодоранта ви против изпотяване. Аерозолите не само са под налягане и вредят на озоновия слой, но имат не особено благоприятно влияние и върху тялото ни. Просто вземете шише с пулверизатор, напълнете го с вода и добавете няколко лъжички сода. След това нанесете под мишниците.

Содата е перфектна и за домашен скраб. Добавете съвсем малко вода и нанесете с масажиращи движения върху кожата на лицето и тялото. Така ефективно ще почистите порите и ще предотвратите появата на пъпки и черни точки.

Снимка 328376

Източник: iStock

Вероятно сте чували, че содата за хляб е ефикасно избелващо средство за зъби. Добавете малко количество върху четката за зъби и мийте както обичайно - поне две минути. Жабуренето с вода, примесена със сода, може да ви избави и от така неприятния лош дъх, пише healthytiphero.com.

Нанасянето с масажиращи движения на сода бикарбонат намалява видимостта на стриите. Разбира се, не очаквайте чудеса. Но пък не ви пречи да пробвате. Опитайте и с нанасяне на праха, смесен с малко вода, в корените на косата. При постоянство ефектът е стимулиране на растежа.