Когато животът ни влезе в рутината на ежедневието, трудно успяваме да намерим пролука за пълноценно време, прекарано с любимите хора. Искаме - не искаме, с годините всяка връзка се превръща в навик и не можем да очакваме да бъдем емоционална и изненадваща, както в началото. Но това не значи, че трябва да спрем да помагаме усилия за нея.

Уютните вечери у дома с любимия човек са предпочитан завършек на деня за мнозина. А може да го направим не само приятен, но и ползотворен за интимните ни взаимоотношения, ако станем фенове на настолните игри например. Всяко подобно хоби, което практикуваме с партньора си, увеличава близостта помежду ни.

Причината за този ефект е в хормонът окситоцин, познат като хормон на любовта и привързването. Освен това, когато сме увлечени в игра с половинката, ние комуникираме много повече помежду си, отколкото когато гледаме някой сериал заедно например.

Снимка 406765

Източник: iStock

Уроците по рисуване или просто една по-необичайна среща, прекарана с вино в едната ръка и четка в другата, също има положителен ефект върху привързаността и привличането. В подобни случаи при мъжете се отделят между два и два и половина пъти повече оксицотин, отколкото при жените, което изненадва дори учените.

Гените, хормонът окситоцин и какво общо имат с любовта

Какво общо имат гените с брака

И можем ли да сме обречени на щастие

По-голямо количество от хормона на привързаността се отделят, когато обаче практикуваме тези занимания за ума в различна обстановка, а не у дома. Вече има достатъчно клубове и уъркшопове, където можем да поиграем настолни игри с половинката или да сътворим нещо заедно, което ще внесе разнообразие не само в ежедневието, но и във връзката ни, пише Daily Mail.