Подсъзнанието - тази важна част от нашето същество, от която зависим много повече, отколкото си даваме сметка. Когато говорим за привличане, то е това, което ни "отваря очите" за един или друг човек. Ние може да си казваме, че трябва да излизаме с него/нея, защото е от добро семейство например, или пък е на добра обществена позиция, но желанието да ни тегли към друг/а.

Пясъчен часовник

Така се нарича структурата на жена, която има тънка талия, но широк ханш и пищно дупе. Ако си мислите, че мъжете повече харесват кльощавите жени, това съвсем не е така. Подсъзнателно те биха обърнали много повече внимание на момиче с тънка талия, но широк ханш, защото тази структура на тялото говори за плодовитост. А на подсъзнателно ниво всички ние се обвързваме с цел създаване на поколение, нищо че в действителност може изобщо да не го правим.

Меган Фокс

Източник: Instagram

Меган Фокс

Симетрични черти

Дългогодишен еталон за красота и симетрия е Катрин Деньов, а напоследък актрисата Меган Фокс. Техните лица са сочени за най-симетрични и с идеални пропорции. Тук отново подсъзнанието говори - правилното разположение на частите на тялото и лицето показва за добри гени.

Снимка 263210

Източник: GettyImages

Дълга коса

Да, мъжете харесват дългокоските. Ако жена е решила да си направи модерна къса прическа, и нейният партньор й каже, че е много красива с нея, нека тя не се учудва, ако след това той се заглежда след дългокоси дами. И не трябва да му се сърди - дължината на косата на подсъзнателно ниво говори за младост и здраве.

Снимка 334751

Източник: iStock

Червено

Тук изненади няма - червеният цвят действа най-възбуждащо на мъжете. Червено червило, червени нокти, червена коса... А пък ако носите високи червени обувки, това е сериозен сигнал, че сте благоразположена за секс.

Миризма

Уханието на чисти чаршафи или на бебе са сред любимите миризми на жените, а мъжете харесват тези на уиски и пури. Но на подсъзнателно ниво и двата пола се разпалват от феромоните. Миризмата на човек може да е най-различна, а и да се променя в зависимост от ситуацията. Когато една жена е стресирана или тъжна, феромоните, които излъчва нейното тяло, не действат сексуално на мъжа. Обратното е на почивка през лятото, по време на танци или в период на овулация - тогава дамата е най-привлекателна за силния пол.

Снимка 326521

Източник: iStock

Големи очи

Не е тайна, че изразителният поглед действа магнетично. Ако генетично не сме дарени с големи очи, това не е повод за тревога. Тук идва мястото на лекия грим, с който подчертаваме чертите си. Добра работа вършат изкуствените мигли, които правят очите да изглеждат доста по-големи.

Анджелина Джоли

Източник: Vanity Fair

Анджелина Джоли

Големи устни

Ако нямаме устните на Анджелина Джоли, може да си помогнем - като заложим на по-светло или червено червило, а може и на лъскав гланц, за да ги подчертаем. Бихме могли да прибегнем и до естетична процедура, но, както и при миглите, трябва да бъдем умерени, ако не искаме ефектът да се превърне в дефект.