Започваме с уговорката, че гените вършат поне половината от работата. Ако роднините ни са предимно ниски и леко закръглени, няма как да се надяваме на тяло като на Кендъл Дженър, дори дословно да се храним и спортуваме като нея.

Затова пък може да се възползваме от изпробваните програми на пет известни модела, които са в страхотна форма. Ако не модели, поне можем да бъде здрави.

Растителната диета на Жизел Бюндхен

Режимът на най-известния бразилски модел и съпруга й Том Брейди е разработен от личния им готвач Алън Кембъл. Той се състои от поне 80% зеленчуци, както и от пълнозърнести храни като просо и киноа. Към тях са позволени нетлъсти меса - говеждо, патешко, дива сьомга.

Списъкът със забранените неща обаче е по-дълъг: бяло брашно, йодирана сол, кофеин, гъби, домати, патладжани, червени чушки. Може да е стриктен, но подобен режим гарантира здрав дух в здраво тяло.

 

Лимитирана доставка за Лили Олдридж

Ангелът на Victoria's Secret се възползва от услугите на Sakara - фирма, която подготвя и изпраща до дома всички храни, необходими за хранителния ни режим. Те са разпределени на точни до грам порции за всяко от храненията, в конкретния случай с Лили - вегетариански и напълно органични продукти. Със Sakara се хранят още Криси Тейгън, Каролина Куркова и Хилъри Рода.

Алкалната диета на Каролин Мърфи

Характерното за нея е, че ограничава киселите храни, за да подобри pH нивото в цялото тяло. По принцип, алкалната диета е оспорвана от много лекари и диетолози, но дори да не успява да постигне неутрализиране на киселините, храненето основно със зеленчуци, плодове, варива и ядки със сигурност ще повлияе добре на теглото и метаболизма ни.

Снимка 366024

Източник: SplashNews

Диета според кръвната група на Миранда Кер

Програмата на натуропата Питър Д'Адамо е поредната спорна диета, към която много лекари са скептични. Тя се състои основно от зеленчуци и плодове, разпределени според кръвната ни група.

Научно изследване от 2014 г. показа, че ефектите от нея по никакъв начин не са свързани с това дали сте нулева или АВ група. Затова пък режимът за кръвна група А, към която спада Миранда Кер, показва намаляване на индекса на телесната маса, обиколката на талията, холестерола, инсулина и кръвното налягане.

Веганската диета на Бриджет Малкълм

"Когато станах веган, много от близките и познаните ми казаха, че сякаш съм започнала да сияя," казва австралийския модел и "ангел" на Victoria's Secret.

Веганската диета изключва всякакви продукти от животински произход, затова пък може да си позволим обилни количества плодове, зеленчуци, ядки, варива, зърнени храни. Ако Бриджет не ни вдъхва толкова доверие, то на Бионсе, която също е веган, можем да вярваме.

One of everything please!! @matthewkenneycuisine @doublezeronyc

A post shared by Bridget Malcolm (@bridgetmalcolm) on