Сериалът "Чернобил" на HBO се превърна в безспорен хит по целия свят и дори задмина рейтингите на Game of Thrones и Breaking Bad в IMDB.

"Чернобил", HBO, IMDb и как сериалът се превърна в най-високо оценената телевизионна продукция

"Чернобил" влезе в историята

Минисериалът на HBO превъртя рейтинга на IMDb

От Русия се оплакват, че продукцията пресъздава трагедията от 1986 г. по подвеждащ и повърхностен начин, но е факт, че продуктът на HBO успя да докосне умовете и сърцата на милиони.

Тази седмица Reuters съобщи, че посещаемостта в изоставената ядрена централа и Припят е скочила рязко, като следствие от популяризирането на сериала "Чернобил".

Снимка 427807

Източник: iStock

Посетителите през май тази година са били с 30% повече от обикновено, а резервациите за туристически обиколки през летните месеци са се повишили с 40%.

"Чернобил" и защо Русия не харесва минисериалът

Русия мрази "Чернобил"

И подготвя свой сериал за трагедията в атомната електрическа централа, който ще излъчи през есента

Представител на местен тур оператор е заявил пред Reuters, че периодът от пролетта до края на октомври е най-приятен за разходки и снимки около Чернобил, като мястото става доста "депресиращо" след падането на снега през ноември.

Снимка 427804

Източник: iStock

През топлите месеци зоната не само не е празна, но дори е залята от "хиляди туристи" и е почти невъзможно да си направиш селфи, без да вкараш в кадъра и други авантюристи, решили да посетят призрачното място, предава новинарската агенция.

Чернобил, липсата на население и как се отразява на природата

Как липсата на хора се отразява на природата в Чернобил

33 години след инцидента флората и фауната процъфтяват