Преди около 118 години, германският концерн Daimler представя автомобил, който светът до този момент не е виждал. Той се казва Mercedes 35 PS (заради мощността му) и има за цел да промени начина, по който хората приемат автомобилите.

Снимка 442994

Източник: Mercedes-Benz

Автомобилът е представен в Ница, а впоследствие взима участие в редица състезания, в които размазва конкуренцията. Прави го благодарение на нестандартна за времето си конструкция с нисък център на тежестта, с лекия си мощен двигател и с ефективния радиатор, разположен в предната част. Именно тази концепция се счита, че дава и началото на модерния автомобил.

Днес, Mercedes решават да почетат своя значим модел от миналото с футуристичния концепт Vision Mercedes Simplex. Той прилича на нещо извадено от миналото и връчено на дизайнерски екип от бъдещето за преработка. Всичко около "колата", за която няма никаква надежда да премине в серийно производство, се върти около иновациите и лукса.

Снимка 442996

Източник: Mercedes-Benz

Simplex предлага място за сядане за двама, над чиито глави няма покрив, но за сметка на това има четири колела, които изглеждат като свободно стоящи във въздуха. Няма дори калници, така че ако завали, вероятно на шофьора и неговия спътник няма да им е особено забавно.

Снимка 442992

Източник: Mercedes-Benz

Там където се намира радиаторът на Mercedes 35 PS, тук има гигантска рамка от розово злато, която обгражда голям 3D дисплей. Не е ясно каква е неговата функция, освен естетическа, но и това е нещо.

Снимка 442997

Източник: Mercedes-Benz

Цялостно, Vision Mercedes Simplex има за цел да покаже на какво са способни дизайнерите на германската компания, без да има претенции за нещо повече.

На специалното представяне на концептуалния автомобил, зад волана се качи дори пилотът от Формула 1 - Люис Хамилтън. Изглежда и той е бил впечатлен от видяното, защото публикува снимка в своя Instagram профил с кратък текст: "Тази кола е наистина произведение на изкуството."

Задвижването? Разбира се, че електрическо.