Смартфон с тъчскрийн екран, който трябва да направи мобилните професионалисти по-производителни - така Asus oбяви своя интелигентен телефон вчера, съобщи technews.bg.

Аsus P552w използва процесор Marvell Tavor на 624 мегахерца и операционна система Windows Mobile Professional 6.1.

Новият хендсет е способен да работи с много мобилни приложения, изпраща и получава електронна поща, съобщения, в него могат да се отварят и редактират файлове в Word, Excel и PowerPoint формат.

Физическа клавиатура в Аsus P552w липсва.
Вместо това всяко въвеждане в устройството става през 2.8-инчов чуствителен на допир екран.

Наред с Windows Mobile, от Аsus са внедрели в смартфона си Glide - потребителски интерфейс, за който твърдят, че е по-подходящ при боравене с тъчскрийн.

Благодарение на софтуера, потребителите лесно могат да прилагат навигационни функции, като увеличаване/смаляване, избор, скролиране, използвайки пръстите си. Интерфейсът се интегрира с приложения за четене на новини, преглеждане на презентации и т.н.

По отношение на свързаността, P552w поддържа Wi-Fi, EDGE и 3G, както и Bluetooth.
Потребителите могат да се надяват на максимална скорост за даунлинк 3.6 Мbps при сърфиране в интернет и получаване на поща.

Устройството има вграден GPS чип, а предвидената в него памет може да бъде разширена посредством microSD карта.
Смартфонът идва с предварително инсталирани опции за забавно прекарване на времето - гледане на видео или слушане на музика. P552w има и 2-мегапикселова камера.

От Asus още не са съобщили кога ще пуснат устройството в масова продажба и на каква цена.