Porsche Taycan се очертава да бъде един от най-мощните и луксозни електрически автомобили на 2019 г., а тази седмица немският производител показа и как ще изглежда интериорът на машината.

Вътрешният дизайн на Taycan е смесица между изчистения стил на 911 и високотехнологичния сетъп на Tesla.

Разликата с Tesla обаче е, че от Porsche са решили да сложат няколко тъч екрана вместо един голям, както е при колите на Мъск.

Снимка 439830

Източник: Porsche

Taycan разполага с главен 16.8-инчов дисплей, 10.9-инчов екран за мултимедия и отделен 8.4-инчов екран за управление на климатика.

Физическите бутони са сведени до минимум, тъй като почти всичко в колата се контролира от тъч панелите или с гласови команди.

Интересното е, че дори отворите за въздух не се регулират на ръка, а чрез екраните или чрез гласова команда.

Бъдещите собственици на уникалния EV ще могат да избират измежду три варианта за тапицерия на салона - два вида кожа и микрофибърен плат. 

Снимка 439829

Източник: Porsche

Друго важно, което няма как да не споменем по отношение на Taycan, е възможността за супер бързо зареждане на батериите. От Porsche обещават, че автомобилът ще може да изминава до 400 километра само с 15 минути зареждане.

Самата батерия ще предлага 96kWh, а максималният й капацитет ще стига за почти 500 километра каране.

Снимка 439828

Източник: Porsche

Предните и задните мотори на Taycan ще могат да доставят над 600 конски сили, а ускорението от 0-100км/ч ще се случва за по-малко от 3.5 секунди.

Очаква се Porsche да пусне електрическия Taycan в продажба още тази година, а моделът с пълно оборудване ще струва около 160 000 долара.