Към момента в световен мащаб Sony са продали 110 милиона PlayStation 4, което прави конзолата и една от най-продаваните.

PlayStation 5, Sony и колко конзоли ще бъдат произведени

Има ли проблем с производството на PlayStation 5

Sony планира по-малко конзоли

Очакванията са обаче PlayStation 5 да надмине това постижение, защото ще дойде с много нови подобрения, които да отведат преживяването на геймърите на още по-високо ниво.

Заявките са такива, а и от функциите на новия джойстик направо ни светнаха очите. Преди пандемията да връхлети света, плановете на Sony бяха PlayStation 5 да бъде пусната в продажба през декември тази година. Точно за празниците, като идеален коледен подарък.

PlayStation 5, DualSense и първи поглед към новия джойстик

Джойстикът на PlayStation 5 променя играта

Първи поглед и какво знаем за DualSense

Заради коронавируса обаче се появиха съмнения, че пускането на новата конзола може да бъде отложено във времето. Все пак на хиляди служители им се наложи да работят от вкъщи, което няма как да не породи известно забавяне и пречки. За момента обаче знаем, че Sony смятат да изпълнят плана си.

Според The Verge, компанията е сигурна, че ще може да пусне PlayStation 5 през декември - въпреки усложненията, които пандемията причини. Засега всичко върви по план, което е супер.

Sony Playstation 5, Xbox Series X и с какво конзолата на Sony ще е по-добра от тази на Microsoft

С какво PS5 ще е по-добър от Xbox Series X

Ще имат доста общо, но PS5 е с една крачка напред

По план са и Microsoft, които ще пуснат новия Xbox Series X също през декември. И, естествено, искат да укажат сериозна конкуренция на PlayStation 5.

Ние пък още отсега усещаме колко напечена ще бъде битката между двата гиганта на гейминг индустрията. Даже и с пуканки сме се заредили - ще седим, ще гледаме и ще чакаме по-добрата оферта. В крайна сметка искат парите ни, нали така...