Колкото и големи фенове на Коледа да сме, досега не ни се беше случвало още през април да ни се иска да е вече декември.

PlayStation 5 и по-евтина ли ще бъде новата конзола

PlayStation 5 може да бъде по-евтин от очакваното

Лъч надежда

Има си причина, разбира се, и тя е, че Sony ще пуснат в продажба PlayStation 5 точно тогава. (или е по-правилно да кажем чак тогава...)

Към момента нещата, които знаем за новата конзола, ни карат да заделяме пари още отсега, защото се очертава да бъде велико.

Има нещо, което обаче ни разтревожи. Според Bloomberg за първата година ще бъдат произведени по-малко от шест милиона конзоли.

Уточнява се, че до края на март 2021 г. се очаква да са произведени между пет и шест милиона конзоли. Това не звучи малко, но ако погледнем какво се случи с PlayStation 4, всъщност е.

Снимка 474879

Източник: PlayStation

През 2013 г., когато беше пусната конзолата, за първите шест месеца бяха продадени 7.5 милиона бройки. Очакванията са обаче интересът към PlayStation 5 да не бъде толкова голям заради очакваната по-висока цена (за която постоянно чуваме различни неща, но нищо официално).

Очаквано, пандемията е засегнала маркетинговите планове на компанията, но засега не и производствените. Повтаряме - засега.

Не са повлияни и плановете за пускането на конзолата в продажба. Това може и да се промени, ако Microsoft пък решат да отложат пускането на Xbox Series X, която също трябва да бъде налична в търговската мрежа по празниците в края на годината.

PlayStation 5, DualSense и първи поглед към новия джойстик

Джойстикът на PlayStation 5 променя играта

Първи поглед и какво знаем за DualSense

Анализаторът Дейминън Тонг от Macquarie Capital пък смята, че и Xbox Series X, и PlayStation 5 могат да струват 450 долара, въпреки че на тази цена ще понесат загуби.