Януари мина и замина, а от Sony все още задържат представянето на Plasystation 5, който се очаква да се появи в магазините точно на време за Коледа тази година.

Слуховете засега гласят, че ще видим новата конзола в пълния й блясък преди края на февруари. Дотогава можем да помислим над изтеклите данни за PS5, които се появиха в мрежата миналия уикенд.

Те идват от документи, изпратени от Sony към няколко институции с цел регистриране на определени търговски марки за конзолата.

Снимка 460588

Източник: Instagram / Comicbook.com

Досега знаехме, че PS5 и бъдещата конзола на Micrososft Xbox Series X ще разполагат със сходни по производителност и капацитет процесори и видео карти, но от изтеклите документи на Sony разбираме, че PS5 ще има предимство в хардуера си.

Въпреки че и двете конзоли най-вероятно ще разполагат със SSD памет, PS5 ще може да предложи по-бърз, а може би и по-голям като капацитет SSD компонент.

Документите конкретно назовават обем от 1TB, като минимален праг за паметта на PS5.

Нещо повече - от Sony очевидно разполагат и със система, която променя обема на самите игри.

PlayStation 5 на Sony, кога ще бъде пусната конзолата и новите неща в джойстика

Sony с нови разкрития около PlayStation 5

Вече знаем кога ще бъде пусната в продажба, както и...

Според появилите се данни собствениците на PS5 ще могат да свалят само онези части от дадена игра, които най-много ги вълнуват.

Така ако предпочитаме да играем дадена игра само онлайн и в група с други хора, ще можем да свалим нейна версия, съдържаща само тези режими на игра.

По този начин ще инсталираме повече игри, които ще се зареждат и по-бързо от пълните им версии.

Microsoft, Sony, Project Scarlett и ще е по-бърз ли новият Xbox от Playstation 5

Новата конзола на Microsoft конкурира PS5 с цена и бързина

Новият Xbox ще е съвместим и със стари игри

От BGR ни подсказват, че е възможно Sony да заложи на наскоро представените SSD компоненти на Samsung, които са специално предназначени за конзоли.

Те осигуряват скорост на запис до 5000MB/s и скорост на възпроизвеждане на файловете до 6500MB/s - при тези показатели игрите ще зареждат много по-бързо, както и ще предложат повече динамика и по-добра графика.