Вече от няколко месеца слушаме за PlayStation 5 - колко по-бърза ще бъде новата конзола, каква ще е цената ѝ и, разбира се, какво ново ще предложи джойстикът.

PlayStation 5 и по-евтина ли ще бъде новата конзола

PlayStation 5 може да бъде по-евтин от очакваното

Лъч надежда

Вчера, 7 април, от Sony решиха най-накрая да повдигнат завесата и да покажат официално джойстика. И новите неща в него си личат още на пръв поглед - има ново име - DualSense, различни цветове и нов дизайн.

От компанията твърдят, че през 2013 г., когато пуснаха PlayStation 4 и DualShock 4, са получили обратна връзка от геймъри, че джойстикът е бил най-добрият до момента.

Това мотивирало Sony при PS5 да направи още повече в същата посока. И ето го, новият DualSense е точно отговорът, който всички очакват.

Снимка 474880

Източник: PlayStation

Новият джойстик ще разполага с адаптивна обратна връзка, която ще прави изживяването от игрите много по-реално. Така ще има чувствителна разлика, когато управляваме кола, която се движи по асфалт, и когато машината ни е в калта.

Спусъците L2 и R2 също ще бъдат адаптивни и ще усещаме съпротивление при натискането им, когато се опитваме да стреляме с лък например.

Sony Playstation 5 и какво знаем за биометричните сензори в джойстика

Голямата изненада на джойстика на PS5

Гейминг от ново поколение

Всички тези новости са изправили разработчиците пред голямо изпитание, ето защо са решили и да променят цялостния дизайн на джойстика. И така са направени няколко промени в захвата.

От Sony са помислили и за по-дългия живот на батерията, както и за олекотяването на джойстика.

Снимка 474879

Източник: PlayStation

Бутонът Share е премахнат от джойстика и е заменен от бутона Create. За момента информацията около него е оскъдна, като знаем само, че ще ползва за създаване и споделяне на съдържание.

DualSense ще разполага и с набор от микрофони, които са идеални за провеждането на бързи разговори без слушалки.

Sony Playstation 5 и как той ще е до 100 пъти по-бърз от Playstation 4

PS5 ще е 100 пъти по-бърз от PS4

Разликата ще е много осезаема

Нямаме търпение да дойде декември, когато PlayStation 5 официално ще бъде пуснат в продажба. В идните месеци пък предстои да разберем още подробности около конзолата и джойстика.