Asus са един от онези производители, които или правят нещо доста посредствено, или правят нещо, което носи истински иновации и промени към преживяването с дадената джаджа. 

Новият Asus ROG (Republic of Gaming) Phone спада към втората категория. Затова и трябва да признаем, че сме доста впечатлени от всичко, което този смартфон е и може да бъде. 

Първото, с което ни грабва, е дизайнът - солиден корпус от метал и стъкло с доста атрактивни медни решетки на гърба, през които се охлаждат чиповете в телефона. 

Две камери на гърба осигуряват възможност за снимки с дълбок фокус и доста приемливи видео кадри при 4К и 60FPS.

Снимка 391009

Източник: Asus

Гърбът е осветен от логото на Republic of Gaming, а над него е поместен сензор за пръстов отпечатък с неортодоксална форма и разположение.

Шестинчовият дисплей с 2160 х 1080 пиксела и честота от 90Hz осигурява идеална площ за игри и клипчета. А батерията от 4000mAh е една от силните страни на смартфона, но най-интересното тепърва предстои.

Телефонът идва с безплатен охладител, който се прикачва към гърба на Asus ROG и е изненадващо пестелив за батерията. 

Снимка 391008

Източник: Asus

При тестове на Phonearena с тежка игра и охладител, работещ на пълни обороти, батерията спада с около 12% на 30 минути.

За сметка на това телефонът разполага с няколко порта за зареждане, през които батерията се пълни от 0% до 100% за 90 минути.

За допълнителни 229 долара можем да си купим специален док-стейшън от Asus, който превръща смартфона във втори екран за компютъра ни и разполага с четири USB-A порта, Gigabit Lan, HDMI и Display Port.

Снимка 391007

Източник: Asus

В него можем да включим както монитор, така и най-различна компютърна периферия под формата на мишки, клавиатури и т.н.

За 399 долара пък можем да си вземем Asus Twinview Dock, който представлява втори екран с вградени говорители, 6000mAh батерия и възможност за независимо отваряне на Android приложения по време на игра.

Снимка 391006

Източник: Asus

WiGig Display Dock е любимата ни екстра за Asus ROG, която зашлевява звучен шамар на Nintendo Switch. Тя превръща смартфона във физически джойстик за конзола и му позволява да се включи към телевизор безжично. 

Очаква се телефонът да влезе в продажба навреме за Коледа, а цената му без допълнителните джаджи ще започва от 899 долара за модел със 128GB памет.

Huawei Mate 20 X е по-добро гейминг устройство от Nintendo Switch

Надминава ли смартфонът Huawei Mate 20 X конзолата Nintendo Switch

По думите на Ричард Ю, главен изпълнителен директор на Huawei