Безопасността на пътя е от основно значение, ето защо автомобилите трябва винаги да бъдат изправни. Всеки шофьор знае, че един от ритуалите преди дълъг път е проверката на налягането на гумите. 

 

То може и да ни се струва досадно, но е важно. Понякога, разбира се, се случва и просто да го забравим. За всичко обаче си има решение.

Устройството FOBO Tyre прави това вместо нас. Нужно е единствено да го завъртим върху вентила на гумата. Чрез Bluetooth то изпраща информация до телефона ни за това какво е налягането във всяка една гума. 

Снимка 345426

Източник: YouTube

Най-хубавото е, че не се налага да го махаме всеки път, а просто да го оставим върху вентила. FOBO Tyre ще ни изпрати съобщение, ако налягането на някоя от гумите се промени.

Обхватът на сигнала е до 30 метра, а батериите му издържат до две години. За сметка на това FOBO Tyre следи налягането на до 19 автомобила. 

Снимка 345427

Източник: YouTube

Устройството е съвместимо с Android и iOS. Според Business Insider, налични са и модели за мотоциклети. Джаджата е разработена от компанията Salutica Allied Solutions, базирана в Малайзия, а комплектът струва 100 паунда.