Запалените почитатели на футбола няма как да не очакват с нетърпение новата версия на FIFA, която по пътя на логиката трябва да носи името FIFA 20. Това обаче не е сигурно, защото няма нищо официално обявено.

FIFA за смартфон ни спестява цял PlayStation

Добрата новина от FIFA за всеки със смартфон

Как да си спестим цял PlayStation

Сигурно обаче е, че следващата версия ще претърпи някои промени, които имат за цел да направят играта още по-добра. Това стана ясно от пост в блога на EA Sports - компанията производител.

Темата е какво ще се случва с геймплея на играта след FIFA 19. От EA Sports дават да се разбере, че през последните години са се вслушвали в отзивите на хората, както и че скоро ще има официални новини около следващата версия.

Това, което разбираме от написаното, е, че защитата ще бъде подобрена, а в това число включваме движение, позициониране и реакции на защитниците. В новата версия защитната система ще бъде подновена, което ще подобри приспособяването на играчите към ритъма на игра.

Кристиано Роналдо и Лионел Меси с най-високи рейтинги във FIFA 19

Кой е най-добър във FIFA 19

Има ли изненади

Когато решим обаче да поемем защитата в свои ръце, това ще води до по-добри резултати. Planned Tackling пък е нова система, която ще се опита да предотврати излишните шпагати и грубите нарушения. Чрез нея, когато правим шпагат, за да отнемем топката, играчът ни ще се опитва да върне топката в наше владение, а не просто да направи нарушение.

Подобрения ще има и в ситуациите, в които излизаме сами срещу вратаря на противника. Повечето удари ще бъдат в рамките на вратата, а "лесните голове" също ще бъдат благоприятствани.

Реакциите на вратаря пък ще бъдат максимално реалистични, така че да няма спасявания, които са възможни само в играта. По-трудно ще се вкарва, когато отправяме удар от воле или от ждроп.