Финансовото състояние на Bentley съвсем не е розово. В последната година компанията е на сериозна загуба и по всичко личи, че управителният съвет на концерна Volkswagen Group няма намерение да търпи това дълго.

Според последната информация от германската преса, основните акционери - семействата Пийх и Порше - са дали ултиматум на ръководството на Bentley да излезе на печалба в рамките на следващите две години.

Снимка 399641

Източник: Bentley

Засега акционерите не споделят какво може да последва, ако Bentley не съумее да изплува на повърхността. Друга особеност е, че този ултиматум е доста изненадващ, имайки предвид, че от Volkswagen Group имат навика да толерират марки, трупащи загуби години наред. Пример за това е испанската Seat, която също е част от портфолиото на германците.

За първите девет месеца на 2018 г. Bentley отчете загуби в размер на 137 млн. евро спрямо малката печалба, която компанията регистрира за същия период на миналата година.

Снимка 399644

Източник: Bentley

Като основни причини за лошите резултати анализатори изтъкват отложеният пазарен дебют на новото поколение на модела Continental GT, както и поевтиняването на британската валута вследствие на Брекзит. Bentley доставя голяма част от компонентите си от континенталната част на Европа, което означава, че при слаба местна валута, те излизат на компанията доста по-скъпо.

Снимка 399642

Източник: Bentley

Освен със значително обновен външен вид, новият Bentley Continental GT разчита и на популярния W12 двигател, който също е бил оптимизиран. Той продължава да има два турбокомпресора, но вече разполага с 635 к.с. и цели 900 Нм максимален въртящ момент. Тази мощност позволява на огромната машина да се ускори до 100 км/ч за 3.7 секунди, както и да достигне максимална скорост от 333 км/ч.