BMW стартира своя "project i" още през 2013 г. и загатна на феновете си, че работи усилено по електрически и автономни модели, които ще представляват следващото поколение возила.

След i3, i5 и i8, които са ниски и по-скоро градски автомобили, BMW представи iNEXT - малък автономен джип, който ще се появи на пазара през 2021 г., съобщават Engadget.

Колата бе представена по време на 4-дневен тур в САЩ, а пресконференцията се състоя на борда на Боинг-777.

Снимка 378663

Източник: BMW

Все още твърде малко неща са известни относно спецификите на двигателя, но едно е ясно - iNEXT ще е технологичен шедьовър.

Таблото е оборудвано с два големи тъч-екрана, всеки от които има различни функции - единият е насочен към организиране на личните ни графици и следене на показателите на автомобила, а другият ще е по-скоро с мултимедийна цел и ще предлага достъп до социални мрежи и прочее.

Воланът се уголемява и става удобен за държане от човешки ръце, веднага щом кажем "BMW, остави ме да карам".

Снимка 378662

Източник: BMW

Колата ще разполага с автономни системи от трето поколение, което би означавало, че можем да се возим, без да трябва да гледаме пътя, но ще е важно да поддържаме все пак някакъв поглед над возенето.

От BMW се надяват да успеят да оборудват колата със системи от четвърто поколение преди пускането ѝ на пазара, което би направило автономното шофиране още по-ефективно.

Снимка 378665

Източник: BMW

Както и при Volvo 360c, което бе представено скоро, идеята на BMW е да ни дадат възможност да пътуваме комфортно и с минимална шофьорска намеса.

 Volvo 360c - бъдещето на колите

Как Volvo вижда бъдещето

Автомобилът вече ще има различен смисъл

Предните седалки могат да се въртят на 90 градуса, така че да улесняват комуникацията между пасажерите.

Външният вид на автомобила е доста заплашителен и футуристичен. Долната страна е напълно плоска, както и пода вътре в колата, тъй като батериите са разположени там.

Снимка 378664

Източник: BMW

Предницата е с огромна бъбрековидна решетка и тънки фарове. Не се знае каква ще бъде пазарната цена на джипа, но със сигурност ще разберем с наближаването на влизането му в продажба.