Ще продължаваме все по-често да виждаме и чуваме новини за автономни коли, летящи таксита и какво ли още не - просто такъв е векът.

Uber Air - летящото такси на Uber

Uber показа летящото си такси

Бъдещето на градския транспорт

И нямаме нищо против, де. Приятно е за окото и е стимулиращо за мозъка. Особено, когато става дума за идея от бранд като Volvo.

Прототипът Volvo 360с въплъщава визията на компанията за това как ще изглеждат автомобилите на бъдещето.

Снимка 378441

Източник: Volvo

Шведите са на мнение, че колата ще се превърне в много повече от средство за транспорт и ще можем да правим каквото си пожелаем, докато се возим.

Снимка 378439

Източник: Volvo

Вътрешността на купето вече няма да представлява това, което сме свикнали да виждаме, а ще е по-скоро в духа на домашен хол или влаково купе.

Volvo предлагат няколко конкретни теми за интериор на автомобилите: среда за спане, подвижен офис, хол и място за забавление.

Снимка 378438

Източник: Volvo

"Това тотално променя представите ни за пътуването с автомобил", казва Хакан Самуелсон, СЕО на Volvo.

Концепцията би паснала идеално с ежедневието в големите градове, тъй като пътят до работа вече ще представлява време, в което да се погрижим за задачи и ангажименти, вместо да следим трафика.

Снимка 378440

Източник: Volvo

Това Volvo 360c безспорно изглежда като излязло от филм с Том Круз, но се чудим кога ли модерните му гуми ще влязат в българските улични дупки.