Откриват месец на австрийската кухня и вино в София
Източник: интернет
За разлика от софийския, виенският шницел го правят от месо.
Шеф готвачът на "Фенси" - Живко Иванов - ще предостави на гостите си възможността да опитат ястия от зимната австрийска кухня, като виенска картофена супа, липтауер, виенски гулаш, виенски шницел и торта Захер.
В месеца ще участват избите Саломон, Кремс и Бухегер, които имат над 300-годишна история и днес се числят към световния винен елит.
Вината им ще бъдат представени на специални промоционални цени.
Елегантността на местните грюнер велтлинери и ризлинги ги прави желани от ценителите по цял свят. Техните свежест, сочност и аромати ги правят отлични партньори както на салати и предястия, така и на традиционна и азиатска кухня.
Двата ресторанта на веригата, в които ще се проведе месецът, се намират в City Center Sofia, бул. Арсеналски 2 и в Princess Outlet Center, в Младост 4, зад супермаркет HIT.