Експертите съобщават, че на 23-и ноември Земята ще бъде връхлетяна от най-мощната магнитна буря. Няколко дни по-късно пък - на 28-и ни чака лунно затъмнение.Слънцето изригна и магнитната буря идва съм Земята. Изригването, за което става дума е с такъв мащаб, който досега не е бил наблюдаван и регистриран. Дори свръхмощните обективи на обсерваторията на НАСА не са успели да хванат на фокус цялото мощно събитие, съобщава astroma.net.

След това изригване на Слънцето към Земята в момента лети огромно количество магнитно слънчево вещество, което нощес ще достигне повърхността на Земята.

Особено застрашени са хора със сърдечно-съдови заболявания, а страдащите от мигрена може да изпитат затруднения в работата и личния си живот. Рисковите групи хора трябва да приемат повече течности, но в никакъв случай не и алкохол, пише Блиц. Страдащите от мигрена пък, както и тези с по-лабилна нервна система, следва да се пазят от сътресения в службите и личния си живот. Лекарите препоръчват да не се преуморяват и да не употребяват алкохол.

Проблеми със здравето са възможни също и в дните на пълнолунието около 28 ноември, когато ще има лунното затъмнение.

Учени припомнят, че когато в една година се наблюдават двете природни явления - пълно слънчево и лунно затъмнения, природата реагира с катаклизми по цялото земно кълбо. И макар да няма преки доказателства за връзка между затъмненията, магнитните бури и земните трусове, вече станахме свидетели на поредицата от силни земетресения по цялата Земя, който тръгнаха от Канада, през Мексико, Гватемала, Чили, Европа до Япония.