За трети път ще се проведе конкурса "Мис Силикон 2011", като този път в журито ще присъства доста нестандартна персона - трансексуалният хореограф Барбара Блу от Венецуела. Госпожицата с минало на мъж, ще пристигне специално за събитието и ще обучава кандидатките една седмица на сценично поведение.

Барбара Блу е известна в цяла Латинска Америка, като един от най-добрите хореографи. Освен това той е носител на титлата Мis Gay, конкурс, който всяка година се провежда в Каракас. През 2010 година ексцентричната особа постави хореографията на пристижната надпревара "Мис Венецуела".

Пищното шоу на силиконки у нас ще се състои на 9 юли в Слънчев бряг. Изборът ще бъде направем из между 12 претендентки. Тази година организаторката на конкурса Мариана Маринова е решила да даде още една награда, за момиче с най-много пластични операции, като тук ще се следи цялостната визия на участничките и доколко тя е естетична и хармонична. Победителката в категорията ще получи правото да се яви на първия по рода си световен конкурс Miss Plastic, който ще се проведе в Унгария.

Тази година носителката на титлата "Мис Силикон" ще грабне награда от 5 хиляди лева и лека кола. За първи път момичетата ще се снимат за лимитиран календар, който ще се раздава само на избрани хора.