Слави Трифонов разпродаде за 25 минути билетите за предстоящия си концерт на 16 юни. Той ще се проведе в зала Арена Армеец под надслов "Има такъв народ" и в него ще вземат участие ансамбълът по художествена гимнастика, който спечели бронз на Олимпиадата в Рио, ансамбъл "Филип Кутев", хорова формация "Фортисимо", Крисия, Хасан и Ибрахим, Гъмзата Брас Шоу и др.

Слави Трифонов продаде "Арена Армеец" за 25 минути!

Слави Трифонов продаде "Арена Армеец" за 25 минути!

Билетите за предстоящия концерт бяха разграбени светкавично

Точно както предположихме, след светкавичната продажба в интернет се развъртя и черната търговия. 

Сайтовете за продажби се наводниха с оферти за пропуски за предстоящия концерт, като надценката стига и двойно. Ето какво показа проверка на dnes.bg: 

"Три билета по 200 лева за ПЪРВИЯ РЕД на сектора пред сцената за концерта на Слави Трифонов на 16 юни. Билетите са един до друг. Цената е за 1 билет. При покупка на трите накуп цената ще бъде 600 лв.", гласи една от обявите.

"Зала Арена Армеец, Сектор Е.0.1 (Най-отпред), Място 18, Ред 7. Билетът е поръчан от сайта на Евентим. Когато го получа, ще бъде изпратен по куриерска фирма с опция преглед

(ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!) и наложен платеж. Прилагам снимка от потвърждението по имейл за поръчка. Продавам го, защото тази сутрин го поръчах, но от работа не искат да ме пуснат", пише друг потребител. Само не става ясно защо от редовна цена от 70 лева той го предлага за 110 лева.

Друг черноборсаджия също не се крие, като той иска почти двойна цена: "Продавам билети за концерта на Слави Трифонов в Арена Армеец на 16 юни 2017г. Билетите са закупени на стойност 70 лв./бр., но се продават с надценка, цената е 130 лв./бр. При поръчка на повече от 1 билет, има намаление! Наличност: 4 бр.".

Има и "предприемачи", които са си сложили скромна надценка от 15 лева и така желаещите могат да се сдобият със 70-левовите билети за 85.

Човек от Русе си е закупил 6 бройки като им търси по 100 лева.

От друга обява става ясно, че билети с номинал 30 лева вече са изчерпани за 70 лв., все още има налични от сектори с цена 60 лева, но за 110. Което показва, че има търсене.

Само не е ясно защо органите, които трябва да пресичат черноборсаджийството не предприемат мерки. Всъщност това е риторичен въпрос. При предишния концерт на Трифонов в "Арена Армеец" ситуацията беше същата.