Горещ скандал се заформя около конкурса "Мис Плеймейт 2014". Преди дни в свой пост във Фейсбук миналогодишната носителка на титлата Гентиана Халити заяви, че знае кой ще спечели конкурса тази година.

„Току що ми казаха победителката от Мис Плеймейт 2014 - Вилиана. Да й е честито 2 седмици преди финала на конкурса!", написа скандалната Халити, уточнявайки че въпросната дама е ромка.

Гентиана всъщност потвърди слухове, които от години витаят в медийното пространство -  че консурсът винаги е предрешен, подобно на всички конкурси в България. Статусът й и последвалата медийна реакция, провокира организаторите на "Мис Плеймейт" PLAYBOY да излязат със становище по въпроса.

От списанието категорично се разграничава от медийните заглавия и слуховете относно конкурса. Организаторите на "Мис Плеймейт" заявяват, че победителката в конкурса се избира на база SMS и он лайн гласуване, както и на оценката на представителното жури, с председател главният редактор на изданието.

"Финалното решение ще бъде взето във вечерта на конкурса на 28 януари 2014-а. Всякакви предварителни коментари за крайното класиране в Playmate of the Year са напълно безпочвени и целят да дискредитират организацията на един от най-популярните конкурси в света", твърдят от Playboy в писмо до медиите./ Lifestyle.bg