"Уважаеми зрители, приятели и сънародници, майка ми се обажда всеки ден да ме пита дали съм добре. Тъй като ми се стори подозрително, разбрах, че причината е, че няколко сайта - "приятели на истината" - пишат непрекъснато, че съм умрял или че ще мра." Това написа в писмо до медиите тв водещият Слави Трифонов.

"Трудно ми е да влизам в теологичен разговор за смъртта, пък и съм по-скоро атеист, но в момента, като гледам обективните обстоятелства, първо съм жив, а второ - кога ще умра - не знам. Знам, че всички рано или късно ще умрем, включително и тия дето пишат тези глупости. Това ме натъжава, но не мога да променя този факт", пише още Дългия. 

Преди дни Иво Сиромахов, който води "Шоуто на Слави" от известно време, обяви по време на предаването, че Слави е претърпял тежка операция на крака и сега се възстановява, което ще отнеме време. В този период водещ на предаването ще бъде именно Сиромахов.

Интервенцията на крака на водещия е планирана. Това не е първата операция на крака му. Трифонов има проблеми с него още от 2009 г., когато падна тежко в хотелска стая в Стара Загора и счупи шийката под ябълката на лявата тазобедрена става, припомня "24 часа".