Андрей Баташов е починал тази сутрин във Военномедицинска академия от полиорганна недостатъчност. През последното денонощие състоянието му критично се е влошило.

Последните изследвания сочеха, че той е болен от ку-треска - инфекциозно заболяване, причинено от бактерия. Болестта е с дълъг инкубационен период и може да се прояви месеци след заразяването. Преносител са кърлежите, но се срещат много случаи на заразяване от домашни животни и птици.

Баташов беше с напълно нефункциониращ черен дроб, бяха увредени бъбреците му, а белите дробове бяха разядени от сепсис.

На 6 ноември актьорът беше приет по спешност в болница "Токуда", където изпадна в кома. На 22 ноември той бе прехвърлен във Военномедицинска академия и трябваше да бъде подготвен за чернодробна трансплантация.

След като известно време беше в съзнание, в петък състоянието му пак се влоши и той отново изпадна в кома.

Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград в Русия. Завършил е НАТФИЗ, където беше доцент по актьорско майсторство, има над 40 роли в театъра и киното. Той бе преподавател в театралната академия.

Сред публиката особено популярен беше моноспектакълът му "Секс, наркотици и рокендрол", който е игран над 500 пъти на сцената на Театър 199 в София. Андрей Баташов положи клетва като народен представител от парламентарната група на НДСВ на 17 октомври 2007 година. Той зае мястото на проф. Анелия Мингова, която беше избрана за член на Висшия съдебен съвет.

За себе си Баташов казваше, че най-големите препятствия пред него са в самия него.